11 avainsanatyökalua nettisivun avainsanatutkimuksen tekemiseen

avainsana-tutkimus-tyokalut

Avainsanatutkimus on digitaalisen markkinoinnin ja hakukoneoptimoinnin kulmakivi, joka auttaa ymmärtämään kohdeyleisön hakuaikeita ja parantamaan nettisivusi näkyvyyttä hakukoneissa. Tehokas avainsanatutkimus ei ole vain sanojen keräämistä; se on strateginen prosessi, joka edellyttää oikeiden työkalujen käyttöä.

Tässä artikkelissa listaamme 11 avainsanatyökalua (osa on täysin ilmaisia), jotka ovat hyödyllisiä jokaiselle sisällöntuottajalle ja SEO-asiantuntijalle. Käymme läpi kunkin työkalun ominaisuudet ja miten ne voivat auttaa sinua löytämään kohdennettuja avainsanoja, jotka tuovat verkkosivustollesi liikennettä ja parantavat sijoitustasi hakukoneiden tulossivuilla.

Olipa tavoitteenasi sitten parantaa blogisi näkyvyyttä, optimoida verkkosivustosi sisältöä tai ymmärtää paremmin kilpailijoidesi strategioita, tämä lista tarjoaa sinulle hyvät työkalut avainsanatutkimuksen aloittamiseen.

Jos haluat tarkempaa tietoa avainsanoista tai kilpailijoista, parempia tuloksia tai teet ammatiksesi hakukoneoptimointia, maksullisen työkalun kuten Ahrefsin tai Semrushin hankkiminen on perusteltua ja lähes välttämätöntä.

Täysin ilmaiset avainsanatyökalut

Keyword Sheeter

https://keywordsheeter.com/

”Keyword Sheeter” on pohjimmiltaan nerokkaan yksinkertainen. Yhdellä napin painalluksella saat lumivyöryn avainsanaehdotuksia. Manuaalisen aivoriihen tai loputtomien luetteloiden seulomisen ajat ovat poissa. Tämä työkalu tekee raskaan työn puolestasi ja antaa avainsanaehdotuksia reaaliajassa.

Google Ads Keyword Planner

https://ads.google.com/home/tools/keyword-planner/

Erinomainen työkalu, joka tarjoaa dataa siitä, mitä ihmiset hakevat verkossa. Listaa uusia avainsanaideoita ja -ehdotuksia. Näyttää myös niiden kilpailutilanteen ja paljonko niitä keskimäärin haetaan verkossa.

Google Trends

https://trends.google.com

Vaikka ei ole perinteinen avainsanatyökalu, se tarjoaa visuaalisia kaavioita avainsanojen suosiosta ajan mittaan. Trendsin avulla näet lähes reaaliajassa aiheet, joihin liittyviä hakuja käyttäjät tekevät (tai eivät tee). Tiesitkö esimerkiksi, että maaliskuussa 2020 hakutermi ”virtual birthday party ideas” (ideoita virtuaalisiin syntymäpäiväjuhliin) muuttui Yhdysvalloissa todella suosituksi vain muutamassa päivässä? Tällaisten tietojen avulla voit tutkia, mitä yleisölläsi on mielessä ja muokata mainoskampanjoitasi vastaamaan heidän odotuksiaan.

Maksulliset avainsanatyökalut

Nämä ovat maksullisia avainsanatyökaluja, mutta niissä on ilmainen kokeiluaika tai rajoitetut ominaisuudet ilmaisversiossa. Esim. 10 toimintoa päivässä tms.

Moz Keyword Explorer

https://moz.com/explorer

Tarjoaa yksityiskohtaista avainsana-analyysiä ja on erinomainen vaihtoehto, jos etsit enemmän kuin perustason tutkimusta.

SEMrush Keyword Magic Tool

https://www.semrush.com

SEMrush Keyword Magic Tool on erittäin kattava avainsanatutkimustyökalu, joka tarjoaa käyttäjilleen pääsyn yli 20 miljardiin avainsanaan ja 142 maantieteelliseen tietokantaan. Työkalu on suunniteltu helpottamaan avainsanatutkimusta tarjoamalla laaja valikoima avainsanaehdotuksia yhdestä siemenavainsanasta lähtien

SE Ranking Keyword Suggestion Tool

https://seranking.com/

Tarjoaa erilaisia lyhyen ja pitkän hännän kyselyehdotuksia sekä kattavia tietoja avainsanoista.

Rank Tracker

https://www.link-assistant.com

Yhdistää monia ilmaisia avainsanatyökaluja yhdeksi paketiksi, tarjoten laajan valikoiman dataa ja avainsanaehdotuksia.

Answer the Public

https://answerthepublic.com

NP Digitalin palvelu, joka tarjoaa listan kysymyksiä, joita ihmiset kysyvät tietystä termistä, auttaen luomaan kattavaa sisältöä.

Ahrefs Keyword Generator

https://ahrefs.com/keyword-generator

Tarjoaa dataa siitä, mitä ihmiset hakevat, ja miten kilpailijat sijoittuvat samankaltaisille termeille.

Backlinko

https://backlinko.com/tools/keyword

Tarjoaa rajoitetun pääsyn SEMRushin työkaluun. Tällä voit hakea tiettyä hakusanaa tai lausetta, niiden kysyntää ja se antaa ehdotuksia samankaltaisista avainsanoista.

Ubersuggest

https://neilpatel.com/ubersuggest/

Neil Patelin työkalu, joka on hyvä avainsanatutkimuksen väline. Se tarjoaa avainsanavaihtoehtoja, joita ilmaistyökalut, kuten Google Keyword Planner, saattavat ohittaa.

Nämä työkalut tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja dataa avainsanatutkimukseen, auttaen löytämään sopivat avainsanat sisällöntuotantoa varten. Valitse sinulle parhaiten sopiva työkalu tavoitteidesi ja tarpeidesi mukaan.

Aihe Avainsanat

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua