Miten saan Googlen indeksoimaan nettisivuston tai verkkokaupan uudestaan?

hakukone-indeksoi-sivusto-uudestaan

Välillä on tilanteita, joissa haluat saada Googlen indeksoimaan sivusi uudestaan – pikaisesti. Esimerkiksi:

1. Kun olet päivittänyt merkittävästi sisältöä sivustollasi: Esimerkiksi lisännyt uusia artikkeleita, päivittänyt vanhoja sisältöjä tai muuttanut avainsanoja.

2. Kun olet tehnyt teknisiä muutoksia sivuston rakenteeseen tai URL-rakenteeseen: Esimerkiksi siirtänyt sivustosi HTTP:stä HTTPS:ään, vaihtanut domain-nimeä tai päivittänyt sivuston navigaatiota.

3. Kun olet poistanut vanhoja sivuja tai sisältöä sivustoltasi: Jos poistat sivuja tai sisältöä, haluat ehkä varmistaa, että Google poistaa ne indeksistä nopeasti.

4. Kun sivustollasi on väärää tai vanhentunutta tietoa: Jos huomaat virheellistä tai vanhentunutta tietoa sivustollasi, haluat ehkä nopeuttaa Googlea päivittämään tietonsa.

5. Kun haluat korjata hakutulosten esitystä: Jos esimerkiksi olet tehnyt parannuksia sivustosi meta-tietoihin (otsikot, kuvaukset jne.), haluat ehkä nopeuttaa Googlen päivittämään nämä tiedot hakutuloksissa.

6. Kun julkaiset uuden sivuston tai lanseeraat uuden osion: Uuden sivuston tai osion julkaisun yhteydessä haluat varmistaa, että se indeksoidaan mahdollisimman nopeasti.

7. Kun teet markkinointikampanjoita tai julkaiset rajoitetun ajan tarjouksia: Jos haluat varmistaa, että markkinointikampanjasi tai tarjouksesi ovat näkyvillä hakutuloksissa, haluat ehkä pyytää Googlea indeksoimaan sivusi uudestaan nopeasti.

8. Kun kilpailijasi ovat päivittäneet sisältöään: Jos kilpailijasi ovat päivittäneet sisältöään tai tehneet muita muutoksia sivustoonsa, haluat ehkä varmistaa, että oma sisältösi pysyy kilpailukykyisenä hakutuloksissa.

9. Kun sivustosi on ollut pois verkosta väliaikaisesti: Jos sivustosi on ollut offline-tilassa tai ei ole ollut saatavilla jonkin aikaa, haluat ehkä varmistaa, että se indeksoidaan uudelleen, kun se tulee takaisin verkossa.

10. Kun haluat nopeuttaa uusien sivujen tai sisältöjen löytymistä: Jos haluat, että uudet sivut tai sisällöt löydetään mahdollisimman nopeasti, esimerkiksi jos julkaiset tärkeää ja ajankohtaista sisältöä.

Miten saat Googlen indeksoimaan sivun uudestaan, heti?

Mene Google Search Consoleen ja pyydä Google indeksoimaan sivu tai koko sivusto uudelleen. Tällä tavalla uusi sisältösi tulee jopa vuorokauden sisällä Googlen indeksiin.

Voit pyytää yksittäisten sivujen indeksointia tai koko sivuston päivitystä. Jos olet tehnyt merkittäviä muutoksia useiden sivujen sisältöön, poistanut useita sivuja yms. isoja muutoksia, sinun kannattaa pyytää koko sivuston uudelleenindeksointia. Huomaa, että sinun tulee olla sivuston omistaja tai omata pääkäyttöoikeudet, jotta voit tehdä niin.

1. Yksittäisten sivujen indeksointi

Lähetä nettisivun url-osoite klikkaamalla Search Consolessa vasemmalla kohtaa ”URL-tarkastus”. Kirjoita haluamasi sivun osoite kenttään ja paina enter.

2. Koko sivuston indeksointi

Lähetä sivustokartta uudestaan. Sivustokartta on xml-tiedosto, jonka nimi WordPress sivustoissa on yleensä sitemap.xml tai sitemap_index.xml tms.

Pääset lähettämään sen Search Consolen valikosta vasemmalla, kohdasta ”Sivustokartat”.

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua