Tiesitkö, että mikään ei vahingoita hakukonesijoitustasi enemmän kuin heikkolaatuinen sisältö?

huonoa-sisaltoa-ei-kannata-julkaista

Sanotaan, että sisältö on kuningas. Kuitenkaan kaikki sisältö ei ole samanarvoista. Monet ihmiset ja yritykset haluavat julkaista paljon ja säännöllisesti sisältöä verkkosivustoillaan – parantaakseen sijoitustaan hakukoneissa. Eli tullakseen löydetyksi.

Valitettavan usein he myös haluavat saada maksimaalisen hyödyn pienillä kuluilla. Tämän saavuttamiseksi he julkaisevat usein heikkolaatuista sisältöä, joka lopulta johtaakin täysin päinvastaiseen lopputulokseen kuin oli tarkoitus. Heidän sivustonsa vajoaa hakutuloksissa ja lopulta häviää kokonaan…

Mikään ei vahingoita hakukonesijoitustasi enemmän kuin heikkolaatuinen sisältö.

Viisi hyvin kirjoitettua bloggausta, joista lukijasi nauttivat, on paljon parempi kuin 50 huonolaatuista artikkelia, jotka on julkaistu vain avainsanojen ja hakutermien takia.

Miksi ihmiset julkaisevat huonolaatuista sisältöä?

Todennäköisimmät syyt ovat laiskuus, ahneus ja tekoäly. Kiinnostavan, hyödyllisen ja uniikin sisällön tuottaminen vaatii kohderyhmän tutkimista ja tuntemista. Sinun pitää tietää mikä lukijoita kiinnostaa, millaisia kysymyksiä heillä on ja millaisia ongelmia he yrittävät ratkoa.

Ja sitten sinun tulee vielä tehdä loistavaa sisältöä, joka tarjoaa ratkaisun lukijan ongelmaan! Se vaatii työtä eli taitoa, aikaa ja vaivaa.

Kun taas ChatGPT voi kirjoittaa muutamassa sekunnissa kokonaisia blogiartikkeleita, jopa opinnäytteitä. Onko ihme, että moni sortuu tuottamaan tekoälyllä pintakoreaa, tasalaatuista, ”hakukoneoptimoitua” sontaa?

Luuletko, että hakukoneet menevät halpaan?

Ohjelmistoista on tullut poikkeuksellisen kehittyneitä ja älykkäitä. Uskotko, että hakukonealgoritmit eivät pysty selvittämään, mitä yrität saavuttaa, kun julkaiset huonolaatuista sisältöä?

Jos uskot, niin unohda se. Hakukoneen tehtävä ja koko olemassaolo on kiinni siitä, että se pystyy tarjoamaan hakijalle parhaan mahdollisen vastauksen hakijan hakuaikeeseen. Ne ovat erittäin hyviä selvittämään mitä hakija tavoittelee haullaan tai mitä hän yrittää löytää.

Nykyään ohjelmistot voivat lukea sananlaskuja rivien välistä. Voit olla varma siitä, että Google (ja muut hakukoneet) tulevat huomaamaan, jos julkaiset halpaa sisältöä vain siinä toivossa, että parantaisit hakukonesijoitustasi. Ja kun ne huomaavat sen, niin menetät (luultavasti kaikki) mahdollisesti saavuttamasi hakukonetulokset.

Googlen dokumentaatiossa kerrotaan yksiselitteisesti, että ”heikkolaatuinen sisältö laskee myös muun, mahdollisesti hyödyllisen, sisällön arvoa”:

Any content—not just unhelpful content—on sites determined to have relatively high amounts of unhelpful content overall is less likely to perform well in Search, assuming there is other content elsewhere from the web that’s better to display. For this reason, removing unhelpful content could help the rankings of your other content.

Siksi heikkolaatuinen sisältö kannattaa poistaa. Ei, vaan se TÄYTYY poistaa.

Hiljattain poistin eräältä uudelta asiakkaalta lähes 70 % hänen yritysbloginsa sisällöstä, koska se oli niin heikkolaatuista eikä sijoittunut hakukoneissa.

Kannattaako tekoälyä käyttää sisällöntuotannossa?

Kyllä, ehdottomasti. Mutta käytä sitä apulaisena ja työkaluna, älä laita sitä tekemään sinun – ammattilaisen, työtä. Jos olet jonkin alan asiantuntija, niin käytä asiantuntemustasi.

Tekoäly on erittäin hyvä esim. tutkimustyössä ja se voi tarjota ideoita ja näkökulmia, joita et ehkä ole tullut ajatelleeksi. Sillä voi tehdä artikkelille rungon, kysyä tilastoja ja lähteitä jne.

Mutta esim. yhtäkään huippuhyvää myyntitekstiä halutulle kohderyhmälle en ole sillä onnistunut luomaan. Ja kyllä, promptikirjastoni on kattava eli siitä ei liene kyse.

Huonoa sisältöä ei kannata julkaista, koska

1. Saat huonon maineen

Sisältösi heijastaa suoraan brändiäsi. Huonolaatuinen sisältö saa firmasi / blogisi näyttämään epäammattimaiselta ja epäluotettavalta yleisösi silmissä. Se voi vahingoittaa mainettasi ja heikentää asiakkaiden luottamusta yritykseesi/sinuun. Luottamusta, jonka olet kovalla työllä rakentanut.

Jos jatkat huonolaatuisen sisällön julkaisemista, vierailijasi alkavat tunnistaa sinut sisältösi laadusta. He lakkaavat luottamasta sinuun.

2. Se hävittää uskottavuutesi

Koska he eivät luota sinuun, he eivät myöskään usko sinua. Mitä ikinä sanotkaan, sillä ei ole vaikutusta. Itse asiassa he jopa lopettavat vierailemisen verkkosivustollasi, koska he eivät odota sinulta mitään arvokasta tai hyödyllistä.

Huono tai virheellinen sisältö heikentää uskottavuuttasi ja asiantuntemustasi. Asiakkaat ovat vähemmän taipuvaisia luottamaan tai arvostamaan sisältöäsi, jos se vaikuttaa huteralta tai epäammattimaiselta. Laadukas sisältö vahvistaa auktoriteettiasi ja asiantuntemustasi alallasi.

3. Se alentaa sijoituksia hakukoneissa

Hakukoneiden ranking-algoritmit ovat paljon älykkäämpiä kuin muutama vuosi sitten. Ne tietävät yleisösi tarkoituksen ja sisältösi tarkoituksen. Joten älä yritä ”hakkeroida” hakukonealgoritmeja heikolla sisällöllä.

Hakukoneet kuten Google suosivat korkealaatuista sisältöä, joka tarjoaa arvoa ja oikeita vastauksia käyttäjille. Avainsanoilla täytetty huonolaatuinen sisältö todennäköisesti häviää hakutuloksissa. Se taas johtaa koko sivustosi näkyvyyden vähenemiseen, vähempään orgaaniseen liikenteeseen ja lopulta vähempään potentiaalisten asiakkaiden löytämiseen.

Lisäksi kävijät luultavasti poistuvat sivustoltasi nopeasti, mikä lisää poistumisprosenttia ja vähentää oleskeluaikoja. Sekin vaikuttaa sivustosi hakukonetuloksiin.

4. Ei tuota asiakkaita

Huonolaatuinen sisältö ei konvertoi. Sen koko tarkoitus on jotenkin parantaa sijoitustasi hakukoneissasi. Se ei anna mitään arvoa lukijoille.

Koska se ei tuota mitään arvoa, sillä ei ole vaikutusta vierailijoihisi. Koska se ei vaikuta vierailijoihin, he eivät tuota tulosta. Ei ole mitään, joka saisi heidät käyttämään rahaa tuotteeseesi tai palveluusi.

Ihmiset eivät halua nolata itseään jakamalla sisältöäsi sosiaalisen median aikajanallaan. He eivät linkitä verkkosivuillesi tai blogikirjoituksiisi. Ja miksi he niin tekisivät?

Panostaminen korkealaatuiseen sisältöön, joka opettaa, viihdyttää ja inspiroi toimintaa, on välttämätöntä jotta lukijoistasi tulee asiakkaita.

5. Liiketoimintasi kärsii

Lopulta yrityksesi kärsii. Hieno ideasi epäonnistuu. Miksi? Koska ajattelit, että sinun ei pitäisi kuluttaa rahaa tai aikaa laadukkaan sisällön tuottamiseen?

Monen lähestymistapa koko sisällöntuotantoon on pohjimmiltaan virheellinen. He haluavat julkaista ensisijaisesti parantaakseen hakukonesijoitustaan. He ajattelevat, että jos he voivat jollakin tavalla parantaa sijoituksiaan hakukoneissa, heidän bisneksensä lähtee nousukiitoon.

Hakukonesijoituksista tulee ykkösprioriteetti ja huolenaihe. Haluat hakutulosten ykköseksi, mutta et halua vuodattaa hikeä ja verta, jota tarvitaan tuon kunniapaikan saavuttamiseen. Unohdat, että sisältöä tuotetaan jotta se antaisi vastauksia ja ratkaisuja kohdeyleisösi ongelmiin ja pulmiin. Sisältömarkkinoinnin tarkoitus on auttaa ja palvella kohderyhmääsi ja mahdollisesti tulevia asiakkaitasi.

Muista siis, että vaikka saattaa olla houkuttelevaa säästää vaivaa ja aikaa ja rahaa, niin huonon sisällön pitkän aikavälin haitat ovat paljon suuremmat kuin mahdolliset lyhyen aikavälin edut. Panostaminen korkealaatuiseen sisältöön on välttämätöntä vahvan brändin rakentamiseksi, asiakkaiden houkuttelemiseksi ja säilyttämiseksi sekä liiketoiminnan menestyksen edistämiseksi netissä.

Katso vinkit mitä kirjoittaisin blogiin artikkelistamme, niin saat ideoita sisältötyypeistä jotka toimivat. Tee tutkimusta tekoälyllä ja kysy asiakkailtasi millaisia neuvoja he kaipaisivat. Ole kärsivällinen. Menestystä bloggaamiseen!

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua