Copywriting kyselylomake yrittäjälle

copywriting-kyselylomake

Tämä lyhyehkö copywriting kyselylomake on suunniteltu auttamaan sinua yrittäjänä tai mainostoimistoasi tuottamaan vakuuttavaa ja myyvää tekstiä yrityksesi digimarkkinointitarpeisiin. Lomakkeen kysymyksiin vastaamista voisi kuvailla yhdeksi erittäin tärkeäksi vaiheeksi, jos olet tekemässä yrityksellesi kotisivuja tai verkkokauppaa.

Vastaamalla näihin kysymyksiin yksityiskohtaisesti autat ymmärtämään kohdeyleisösi, brändisi äänen ja ainutlaatuisen arvotarjouksesi eli miksi sinun tuotteesi tai palvelusi on parempi kuin muiden. Tietojen avulla on mahdollista räätälöidä sisältö vastaamaan tarkkaan tarpeisiisi ja tavoitteisiisi.

Jotta sinun olisi helpompi ymmärtää, mitä kysymyksillä haetaan, niin käytämme vastauksissa esimerkkinä kuvitteellista yritystä nimeltä Kotisiivous Oy. Kotisiivous Oy tarjoaa kodin siivouspalveluja ja se sijaitsee Porissa, Suomessa.

1. Kohdeyleisö

Kuka on kohdeyleisösi? Ole niin tarkka kuin mahdollista.

Esimerkki:

1. Kiireiset ammattilaiset: Ihmiset, joilla on kiireinen työelämä ja vähän aikaa kodin siivoamiseen, voivat olla erinomainen kohderyhmä. He voivat arvostaa mahdollisuutta ulkoistaa kotisiivous ammattilaisille.

2. Ikääntyvät henkilöt: Vanhemmat ihmiset saattavat tarvita apua kodin siivouksessa fyysisen terveydentilansa vuoksi. He voisivat olla hyvä kohderyhmä, erityisesti jos yritys tarjoaa ikääntyville räätälöityjä palveluja.

3. Vanhemmat ja perheet: Perheet, erityisesti ne, joilla on kiireiset arjen aikataulut ja lapset, voivat etsiä ammattimaista siivousapua kotiinsa. Kotisiivouspalvelu voi auttaa heitä säästämään aikaa ja energiaa.

2. Demografia

Mitkä ovat heidän demografiatiedot, mukaan lukien ikä, sukupuoli, sijainti, tulot ja koulutus?

Esimerkki:

1. Ikä: Kiireiset ammattilaiset voivat olla työikäisiä, joten ikähaarukka voisi olla 25–55 vuotta. Tämä ikäryhmä kattaa yleisesti ottaen työelämässä olevat aikuiset.

2. Sukupuoli: Demografiatietojen perusteella sukupuolijakauma voi olla melko tasapuolinen, mutta usein kodin siivouspalveluja käyttävät naiset, joten he voivat olla suurempi osa kohderyhmästä.

3. Sijainti: Koska yritys sijaitsee Porin kaupungissa, kohderyhmän sijainti rajoittuu tähän kaupunkiin. Voit myös tarkentaa alueellisesti esimerkiksi tietyille kaupunginosille tai asuinalueille, joilla on enemmän kiireisiä ammattilaisia.

4. Tulot: Kiireiset ammattilaiset ovat todennäköisesti keski- tai ylemmän tulotason väestöä, koska heillä on varaa maksaa kodin siivouspalveluista. Suomessa keskimääräiset tulot voivat vaihdella alueittain, mutta voitte suunnata keskituloisiin ja ylempituloisiin alueisiin.

5. Koulutus: Kiireiset ammattilaiset ovat usein korkeasti koulutettuja, koska heillä voi olla vaativa työ, joka edellyttää erityisosaamista. Suomessa korkeakoulutettujen osuus on yleisesti ottaen korkea, joten voitte kohdentaa mainontaanne tälle koulutustasolle.

3. Ongelmanaiheet

Mitä ongelmia tai kipupisteitä asiakkaasi haluaa ratkaista?

Esimerkki:

Kiireiset ammattilaiset voivat kohdata useita ongelmia ja kipupisteitä, jotka liittyvät heidän kiireiseen elämäntapaansa ja jotka kodin siivouspalvelu voi auttaa ratkaisemaan. Tässä on muutamia yleisiä esimerkkejä:

1. Ajanpuute: Kiireisillä ammattilaisilla voi olla rajallisesti aikaa kodin siivoukseen työkiireiden ja muiden sitoumusten takia. He haluavat vapauttaa aikaa ja energiaa muille tärkeille asioille.

2. Stressi ja uupumus: Ylitöitä tekevät ja kiireiset ihmiset saattavat kokea jatkuvaa stressiä ja uupumusta. Kotisiivouspalvelun avulla he voivat rentoutua kotonaan sen sijaan, että viettäisivät aikaa ja vaivaa siivoamiseen.

3. Kodin puhtaus ja järjestys: Kiireiset ammattilaiset saattavat huomata, että heidän kotinsa eivät ole niin siistit ja järjestyksessä kuin he toivoisivat. He haluavat pitää kodin puhtaana ja viihtyisänä ympäristönä, mutta aikapula voi tehdä siivoamisesta haastavaa.

4. Siivoukseen liittyvät tehtävät: Joillekin kiireisille ihmisille tietyt siivoukseen liittyvät tehtävät, kuten ikkunoiden pesu tai syväpuhdistus, voivat olla hankalia tai aikaa vieviä. He haluavat ulkoistaa nämä tehtävät ammattilaisille.

5. Luottamus ja ammattitaito: Kiireiset ammattilaiset saattavat kaivata luotettavaa ja ammattitaitoista siivouspalvelua. He haluavat olla varmoja, että heidän kotinsa hoidetaan hyvin ja turvallisesti.

Kun ymmärtää kohderyhmän ongelmia ja kipupisteitä, voi kohdentaa markkinointiviestin ja palvelun tarpeiden mukaan. Muista, että asiakkaasi arvostavat palvelun hyötyjä ominaisuuksien sijaan. Se antaa sinulle myös paremman ymmärryksen siitä miksi ihmiset ostavat. Ostopäätökseen voi vaikuttaa moni asia.

4. Verkkosivuston tavoitteet

Mitä haluat kävijöiden tekevän, kun he vierailevat verkkosivustollasi?

Valitse 1-2 tärkeintä tavoitetta. Yleisiä tavoitteita voivat olla em. uutiskirjeen tilaus, tarjouspyynnön jättäminen, soitto, yhteydenottopyynnön jättäminen, ajanvaraus, tuotteen tai palvelun tilaaminen.

5. Ihanteellinen asiakas

Kuvaile ihanteellinen asiakkaasi eli ostajaprofiili. Näitä voi olla useampia.

Esimerkki: Ihanteellinen ostajaprofiili yritykselle Kotisiivous Oy, joka tarjoaa kodin siivouspalveluja kiireisille ammattilaisille Porin kaupungissa, voisi näyttää seuraavalta:

Nimi: Kati Kiireinen
Ikä: 25-45 vuotta
Sukupuoli: Nainen
Sijainti: Porin keskustan alue
Tulot: Keskituloisen ja ylemmän keskituloisen väestön edustaja
Koulutus: Kati on korkeasti koulutettu ja hänellä on korkeakoulututkinto
Ammatti: Projektijohtaja suuressa teknologiayrityksessä

Kipupisteet ja tarpeet:
– Kati työskentelee vaativassa projektijohtajan roolissa, joka vaatii paljon aikaa ja energiaa. Hänellä on vähän ylimääräistä aikaa kodin siivoukseen.
– Hän kokee jatkuvaa stressiä ja uupumusta työkiireistään ja haluaa kotiinsa rauhallisen ja puhtaan ympäristön, jossa voi rentoutua.
– Katin koti on hänelle tärkeä paikka, ja hän haluaa, että se on aina siisti ja järjestyksessä, mutta hänellä ei ole aikaa hoitaa kaikkia siivoustehtäviä itse.
– Kati haluaa luottaa siivouspalveluunsa täysin ja odottaa ammattimaista ja luotettavaa palvelua.

Motivaatio:
Kati etsii kotinsa siivouspalvelua, joka voi vapauttaa hänet siivouksesta ja auttaa häntä pitämään kodin siistinä ja viihtyisänä. Hän on valmis maksamaan laadukkaasta palvelusta, joka auttaa säästämään hänelle aikaa ja vähentämään stressiä.

Mahdollisia oston esteitä:
1. Hinta: Asiakkaat saattavat kokea palvelun liian kalliina.
2. Luottamus: Asiakkaat saattavat epäröidä luottaa tuntemattomaan yritykseen kotiensa siivoamisessa.
3. Turvallisuus: Asiakkaat saattavat olla huolissaan siivoushenkilökunnan pääsystä kotiinsa ja omaisuutensa turvallisuudesta.
4. Tarpeiden mukauttaminen: Asiakkaat saattavat tarvita erilaisia siivouspalveluita, ja he saattavat epäröidä, jos heidän tarpeitaan ei huomioida.
5. Ajanvaraaminen: Kiireiset ammattilaiset saattavat pelätä, että varaaminen vie liikaa aikaa ja vaivaa.

6. Arvotarjous

Mikä erottaa sinut kilpailijoista? Miksi asiakkaiden tulisi valita juuri sinut?

Esimerkki: Kotisiivous Oy tarjoaa enemmän kuin vain siivouspalveluja. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden nauttia täydellisestä rauhasta ja rentoutumisesta omassa kodissasi. Tiedämme, että kiireiset ammattilaiset, kuten sinä, tarvitsevat aikaa itselleen, perheelleen ja harrastuksilleen. Siksi tarjoamme huippulaatuista kotisiivousta, joka vapauttaa aikaasi ja auttaa sinua hallitsemaan stressiäsi.

-Siivoamme huolellisesti ja tarkasti, jotta voit rentoutua ja nauttia puhtaasta ja raikkaasta ympäristöstä.

-Ymmärrämme, että aikasi on arvokasta. Siksi tarjoamme nopean ja tehokkaan siivouspalvelun, joka vapauttaa sinut kodin siivouksesta ja antaa sinulle lisää vapaa-aikaa.

-Ammattimaiset siivoojamme ovat koulutettuja ja luotettavia. Voit luottaa siihen, että kotisi on hyvissä käsissä.

-Tarjoamme räätälöityjä siivousratkaisuja, jotka sopivat juuri sinun tarpeisiisi. Voimme hoitaa kaikki kodin siivoustehtävät, mukaan lukien erikoistehtävät, kuten ikkunoiden pesu tai syväpuhdistus.

-Tarjoamme kohtuullisen hinnoitellun palvelun, joka sopii erilaisille budjeteille. Uskomme, että jokaisella tulisi olla mahdollisuus nauttia kodin puhtaudesta ja rauhasta.

7. Pääasiallinen tarjous

Anna tarkka kuvaus tuotteestasi tai palvelustasi.

Esimerkki: Kotisiivous Oy tarjoaa ammattimaista ja luotettavaa kodin siivouspalvelua Porin kaupungissa. Palvelumme on suunniteltu erityisesti kiireisille ammattilaisille, jotka arvostavat puhtautta, aikaa ja rauhaa kotonaan.

Kattavat Siivouspalvelut: Tarjoamme laajan valikoiman siivouspalveluita, jotka kattavat kaikki kodin tarpeet. Tämä sisältää perusteellisen puhdistuksen, lattioiden pesun, pölyjen pyyhinnän, keittiön ja kylpyhuoneen siivouksen sekä monia muita tehtäviä.

Räätälöidyt Ratkaisut: Ymmärrämme, että jokainen koti on erilainen, ja siksi tarjoamme räätälöityjä siivousratkaisuja asiakkaan tarpeiden mukaan. Voimme huolehtia koko kodista tai keskittyä tiettyihin alueisiin ja tehtäviin.

Korkeasti Koulutettu Henkilökunta: Siivoojamme ovat koulutettuja ja ammattitaitoisia. He tietävät, miten hoitaa erilaiset siivoushaasteet ja käyttävät tehokkaita ja ympäristöystävällisiä siivousmenetelmiä.

Luottamus ja Turvallisuus: Luottamus on meille tärkeää. Kaikki henkilökuntamme on taustatarkastettu ja vakuutettu, joten voit olla varma, että kotisi on hyvissä käsissä.

8. Brändin kuva

Kuvaile sävyä ja brändin kuvaa, jonka haluat viestiä.

Esimerkki: Kotisiivous Oy haluaa viestiä sävyltään ammattimaista, korkealaatuista, luotettavaa ja asiakasystävällistä brändiä. Kotisiivous Oy haluaa olla helposti lähestyttävä ja valmis vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ystävällisellä ja avuliaalla tavalla.

Kotisiivous Oy korostaa ympäristöystävällisiä siivousmenetelmiä ja tuotteita. Brändin kuva rakentuu luottamuksen ympärille. Asiakkaat voivat olla varmoja siitä, että heidän kotinsa ja omaisuutensa ovat turvassa ja hyvissä käsissä. Luottamus on yksi keskeisimmistä viesteistä.

9. Olemassa oleva sisältö

Onko sinulla olemassa olevaa sisältöä, joka tarvitsee uudelleenkirjoitusta? Jos on, niin anna linkit.

10. Kilpailijat

Nimeä kolme kilpailijaasi ja anna heidän verkkosivustojensa linkit.

11. Tyyliopas

Onko sinulla tyyliopas tai brändiohjeet, joita pitäisi noudattaa?

12. Toimialakohtaiset termit

Onko olemassa toimialakohtaisia termejä tai jargonia, joista meidän tulisi olla tietoisia?

Esimerkki: Siivousalalla on useita toimialakohtaisia termejä ja jargonia, jotka voivat olla hyödyllisiä kotisivun tekijälle ymmärtää ja ottaa huomioon, kun suunnitellaan sisältöä tai viestintää. Tässä on joitakin esimerkkejä:

1. Yleissiivous: Tämä tarkoittaa perus- tai säännöllistä siivousta, joka sisältää pölyjen pyyhinnän, lattioiden pesun, pintojen ja kalusteiden pyyhinnän sekä keittiön ja kylpyhuoneen puhdistuksen.

2. Syväpuhdistus: Tämä viittaa perusteelliseen siivoukseen, joka kattaa paikat, jotka eivät välttämättä ole osa säännöllistä yleissiivousta. Se voi sisältää ikkunoiden pesun, kaappien sisäpuolen siivouksen ja muiden syvemmälle menevien tehtävien suorittamisen.

4. Palvelun laajuus: Tämä tarkoittaa, kuinka laaja tai kattava siivouspalvelu on. Asiakkaat voivat valita eri palvelutasoja, kuten perussiivous, laaja siivous tai erikoispalvelut, kuten mattojen puhdistus tai ikkunanpesu.

5. Siivousvälineet ja -aineet: Siivousyritykset saattavat mainita käyttämänsä siivousvälineet ja -aineet, erityisesti jos ne ovat ympäristöystävällisiä tai allergiaa välttäviä. Esimerkiksi mikrokuituliinat, HEPA-suodattimet ja ekologiset siivousaineet ovat tärkeitä termejä.

9. Kestävä siivous: Viittaa ympäristöystävällisiin siivouskäytäntöihin ja -tuotteisiin. Kestävä siivous on tärkeä myyntivaltti ympäristötietoisille asiakkaille.

13. Avainsanat ja ilmaisut

Kerro avainsanat tai avainilmaisut, joita haluat käyttää tekstissä.

Esimerkki:

1. Kodin siivous

2. Siivouspalvelu Porissa

3. Räätälöity siivous

4. Syväpuhdistus

5. Ympäristöystävällinen siivous

6. Nopea ja tehokas siivous

7. Ammattitaitoinen henkilökunta

8. Ajan säästäminen

9. Rauha ja rentoutuminen: Korostakaa, kuinka puhtas ja siisti koti voi tuoda rauhaa ja rentoutumista asiakkaiden elämään.

14. Lisätiedot

Anna mahdollisesti hyödyllistä taustatietoa tekstimme laatimiseen.

15. Sisällön tyyli

Onko yrityksellä olemassaoleva tyyli, jota tulisi käyttää? Haluatko, että tyyli on esim. lupsakka, rento vai enemmän asiapitoinen?

16. Opt-init ja liidimagneetit

Onko sinulla olemassa olevia opt-in-tilauksia tai liidimagneetteja, joita voimme hyödyntää? Jos kyllä, anna linkit.

17. Toimintakehote

Millaisen toimintakehotteen haluaisit sisällyttää tekstiin (esim. osta nyt, rekisteröidy, lue lisää, varaa aika)?

20. Lisävaatimukset ja mieltymykset

Onko muita erityisvaatimuksia tai mieltymyksiä, joista tulisi olla tietoisia?

Nämäkin saattavat kiinnostaa sinua