Kotisivu ei löydy Googlesta? Ainakaan ensimmäiseltä sivulta?

Haluatko enemmän asiakkaita nettisivuille? Kotisivujen ja verkkokauppojen hakukoneoptimointi kuuluu osaamiseemme. Ota yhteyttä, niin katsotaan miten voimme parantaa sijoitustasi.

Tarvitsetko apua verkkosivuston hakukoneoptimoinnissa?

Eikö kotisivusi löydy Googlesta lainkaan? Tai löytyykö se tärkeimmillä hakusanoilla vasta sivulla 3-10?

Kyseisiin ongelmiin voi olla monia syitä, kuten:

  • kotisivusi on vasta avattu eikä hakukone ole vielä indeksoinut sitä
  • kotisivuilla ei ole tärkeimpiä hakusanoja tai ne on väärin painotettu
  • kilpailu on kovaa
  • Google on blokannut kotisivusi

Tiedätkö millainen nettisivustosi hakukonenäkyvyys on tällä hetkellä?

Jos et, niin voit selvittää sen helposti. Mieti millä hakusanoilla potentiaaliset asiakkaasi hakevat yrityksesi tarjoamia palveluita ja tee muutama Google-haku niillä sanoilla.

Jos yrityksesi toimii tietyllä maantieteellisellä alueella, esim. Pirkanmaalla – voit lisätä käyttämäsi hakutermin perään esimerkiksi paikkakuntasi nimen. Voit pyytää lisäksi ystävääsi tekemään samat Google-haut omalta koneeltaan. Saamanne hakutulokset eivät välttämättä ole täysin identtiset, mutta saat kuitenkin hyvän kuvan sivustosi hakukonenäkyvyyden nykytilasta.

Mikäli sivustosi ei löydy ensimmäiseltä hakutulossivulta, hakukoneoptimoinnilla on mahdollista parantaa kotisivusi tai verkkokauppasi löydettävyyttä ja tuoda lisää asiakkaita yrityksellesi.

Hakukoneoptimointi auttaa selvittämään syyt ja tarjoaa ratkaisuja

Hakukoneoptimointipalvelumme koostuu mm. hakusana-analyysistä, tuloskartoituksesta ja tavoitteiden asettamisesta. Teemme myös kilpailija-analyysin ja tarjoamme ratkaisuja, joilla verkkopalvelusi hakutuloksia voidaan parantaa.

WordPress itsessään tuottaa hakukoneille hyvin luettavaa sisältöä, mutta tietyillä painotuksilla, lisäosilla ja sisällön muokkauksella saa jo paljon aikaan.

Perushakukoneoptimointi nostaa sivustoa yleensä nopeastikin, mutta jos haluat pysyä korkealla tuloksissa, se vaatii jatkuvaa työtä.

Mitä voit odottaa?

Aluksi: nettisivuston saamiseen Googlen hakutulosten ensimmäiselle sivulle ei ole oikotietä. Tietyillä BlackHat tekniikoilla saattaa päästä sinne hetkellisesti, mutta ne eivät kanna pitkässä juoksussa. Pahimmassa tapauksessa sivustosi poistetaan kokonaan hakukoneista.

Ja koskien hakutulosten ensimmäistä sivua – puhumme nyt nimenomaan orgaanisesta hausta, emme maksetuista Google Ads tuloksista.

Jos haluat nopeasti Googlen ensimmäiselle sivulle, käytä Google Adsia ja varaudu maksamaan reilustikin.

Me sensijaan voimme auttaa jos haluat lisää kävijöitä Googlen ja Bingin orgaanisen haun kautta, tietenkin mukaanlukien Facebook, Twitter ja Instagram.

Hakukoneoptimointi prosessina kestää yleensä 2-6 kuukautta, jonka jälkeen alkaa ylläpitovaihe. Alkuvaiheen analyysin ja suositukset saat tarvittaessa alle viikossa.

Hyvin usein meiltä tilataan hakukoneoptimointi jatkuvana palveluna, jossa seuraamme ja analysoimme kuukausittain nettipalvelusi tilannetta ja teemme ehdotuksia ja toimenpiteitä, jotta suunta on jatkuvasti eteenpäin ja ylöspäin.

Perusperiaatteet, joita jokaisen sivuntekijän pitäisi noudattaa (by Google)

  • Tee sivuja ensisijaisesti käyttäjiä, älä hakukoneita varten.
  • Älä huijaa käyttäjiä.
  • Vältä kikkoja, joilla yritetään parantaa sijoituksia hakukoneissa. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että voisit aina hyvällä omallatunnolla kertoa kilpailijoillesi tai Googlen työntekijälle toimenpiteistä, joita olet tehnyt parantaaksesi sivustosi sijoitusta. Kannattaa myös miettiä, auttaako se käyttäjiä tai toimisitko samoin, jos hakukoneita ei olisi olemassa.
  • Mieti, mikä tekee sivustostasi ainutlaatuisen, arvokkaan tai houkuttelevan. Pidä huoli, että sivustosi erottuu joukosta edukseen.

Haluatko enemmän asiakkaita nettisivuille?

Soita 045 142 4060 tai lähetä viesti